barna

Tóth Barnabás filmrendezővel egy budai kávézóban beszélgettünk az Oscar-jelölés apropóján. Filmje, az Akik maradtak, ugyan nem jutott be a legjobb nemzetközi film mezőnyében az öt jelölt közé, de óriási büszkeség az is, hogy beválogatták az Oscar-díjra esélyes művek szűkített tízes listájába. Ráadásul ez a csoda nem először esett meg Barnabással, hiszen tavaly a Susotázs című alkotása a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriában szintén bekerült az első tízbe.

 

szoron
Az egész világot sokként érte a koronavírus okozta járvány, ami megváltoztatta mindennapjainkat. Szorongásainkról és oldásainak lehetőségéről a II. kerületi szakember, Kún Zsófia coach beszélt lapunknak.
karanany
Az önkormányzat és a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapest online beszélgetést szervezett május elején Veiszer Alindával, Péterfy Borival, Havas Dórával és Miklós Józsefnével, amelynek fő témái a járvány okozta megváltozott élet hétköznapjai voltak. 

Hogy van, Kedves Szomszéd?

Kedves Szomszéd
huvos
Sorozatunk következő részében ismét két nagy kedvencet kérdeztünk: Hűvösvölgyi Ildikó színművészben és Szilágyi János újságíróban kerületi kötődésükön kívül közös az is, hogy mindig olyat nyújtanak közönségüknek, ami több puszta szórakoztatásnál.
magany
Ma már mindannyian jól tudjuk, hogy a koronavírus leginkább az idős emberekre jelent veszélyt. Őket védi az ajánlás, hogy maradjanak otthon, és ha lehetőségük van, kérjenek segítséget a bevásárláshoz, egyéb ügyintézéshez.

A járvány idején

Óvoda-Iskola
ugyiovi
A járvány idején ügyeletes óvodák segítik a gyermekfelügyeletet. Sikeresen lezárultak az óvodai beiratkozások.
madarka
Mindig izgalmas foglalatosság lakásunk ablakából lesve figyelni a kinti világot, különösen a madarakat. Ahol kertre láthat az ember, ott sokféle madárban gyönyörködhet, de egy fa lombja, vagy akár egy gang zöldebb sarka is vonzhatja a tollas látogatókat.
(Kedves Szomszéd)
(Kedves Szomszéd)
(Életmód)