novotni

A gondolat – hogy rádióriporter legyen – harmadéves magyar–történelem szakos egyetemista korában vetődött fel Novotny Zoltánban. A nyolcvanadik születésnapját a napokban ünneplő, ma is aktív rádiós 1966 óta él kerületünkben.Eddig tizenhárom olimpiáról tudósított, amelyek során huszonhét magyar aranyérem megszületését közvetíthette.

kirandul
Az egészségi és anyagi szempontból rászoruló, nehéz sorsú gyermekeknek rendszeresen és nagy körültekintéssel szervezett nyári üdüléseket a Székesfőváros a két világháború között.
diof
Ősz lett – a kerület utcáit járva különböző csonthéjasok hullanak a lábunk elé. Érik a mogyoró, pereg ki ragacsos gubacsából a törökmogyoró, sokfelé pedig mandulát is látni.

Volt egyszer egy intézet

Helytörténet
kkki
Unokatestvéremék nyári lakása a Pusztaszeri úton volt. Az ötvenes-hatvanas évek vakációinak jó részét ott töltöttem. Rossz időben a házban sakk és gombfoci, jó időben a kertben pingpong és gyümölcsdézsmálás.
adyg
A II. kerület egyik legszebb utcájában, egy közel százéves rózsadombi villában nyílt meg 2018-ban az Ady25 Galéria és Kiállítótér, amely szeptemberben egy tehetséges fiatalembernek kínál bemutatkozási lehetőséget.
halom
A járványhelyzet ráirányította a figyelmet a zöldterületekre, különösen azokra, amelyek könnyen elérhetőek, mégsem tömegek által látogatott helyek.
sztok
A Margit körút 40. kapuja mellett, a Horvát utcától néhány lépésre 44 éve őrzi egy tábla Sztrókay Kálmán emlékét. Az emlékeim messzebbre nyúlnak. Gyermekkoromban sok időt töltöttem ebben a házban nagymamám testvéreinél.
(Környezetünk)