kata

„Jót s jól – ebben áll a nagy titok” olvasható a Kazinczy-idézet annak a közületi ülőbútorokat gyártó cégnek a honlapján, amelynek Vargáné Fodor Katalin az egyik vezetője. Mint mondta, büszke rá, hogy ők tervezhették a Nemzeti Táncszínház nagytermének speciális tudású székeit. Mesélt lapunknak a skandináv trendekről, kerületi otthonáról és három gyermekéről is.

freddi
Először lép fel a Városmajor színpadán a magyar popzenei élet meghatározó alakja, Freddie. A Budai Polgár olvasói 30%-os kedvezménnyel vehetik meg (online vásárlás esetén) jegyeiket.

Berek Katira emlékezünk

Kedves Szomszéd
berek
Emléktáblát avattak a két évvel ezelőtt elhunyt Berek Kati, a nemzet színésze egykori, Harcsa utcai otthonánál.
torokvesz
Hatvanadik tanévét kezdte meg 2018 szeptemberében a Törökvész Úti Általános Iskola. A jubileumot év közben számos programmal ünnepelték az iskola diákjai és pedagógusai, amelyeknek koronája a május 24-én, az iskola aulájában tartott gálaműsor volt.
hon
A mi fotóink – az Önök fotó - 2015-ben hirdettük meg első alkalommal az azóta is nagy népszerűségnek örvendő és egész éven át tartó fotópályázatunkat.
bau
Ha együtt hallják a II. kerület és a Bauhaus kifejezést, a legtöbben a Napraforgó utcai telepre vagy a Pasaréti tér épületegyüttesére gondolnak. Mindkettőt már több oldalról is bemutattuk lapunk hasábjain, valóban kivételes értékei kerületünknek.

A tánc az életem

Kedves Szomszéd
par
Kerületünk egyik legszebb részén, az erdő ölelésében, szépen gondozott, mégis buja, zöld kertben áll egy ház, amelynek el- és berendezése finom ízlésről és művészi kreativitásról árulkodik.
(Kedves Szomszéd)