barna

Tóth Barnabás filmrendezővel egy budai kávézóban beszélgettünk az Oscar-jelölés apropóján. Filmje, az Akik maradtak, ugyan nem jutott be a legjobb nemzetközi film mezőnyében az öt jelölt közé, de óriási büszkeség az is, hogy beválogatták az Oscar-díjra esélyes művek szűkített tízes listájába. Ráadásul ez a csoda nem először esett meg Barnabással, hiszen tavaly a Susotázs című alkotása a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriában szintén bekerült az első tízbe.

 

mozgo
Ki emlékszik már arra, hogy valaha mozgólépcső volt a Hűvösvölgyben? Pedig 1956 júniusában nyitották meg a villamos-végállomástól az Úttörővasút (ma Gyermekvasút) alatti térségig vezető fedett mozgólépcsőt.
toroa
A kerületünkben élő tizenegy éves Törő Ármin nevét érdemes megjegyezni, mert bizonyára hallani fogunk róla még.
kobli
Jó történetnek indult, végül ügy lett belőle, mi több, kivételes siker: az Örök tél című film főszereplője, Gera Marina tavaly, magyarként először, Emmy-díjat kapott.
ostrom_kitores_Budapest_(60).jpg
75 éve történt: Budapest ostroma a II. világháború egyik leghosszabb és legvéresebb városostroma volt. Ungváry Krisztián történész cikke a II. kerületi eseményekről.
hazas
Családterápiás tudással a párkapcsolatokért. A Házasság hetére készülve, mely idén országosan február 9–16. között lesz, a Kigyóssy házaspárral beszélgettünk. 
farkas
Budapest ostromakor, éppen 75 éve hunyt el Molnár Farkas építész, festő, reklámgrafikus és művészeti szakíró Lotz Károly utcai otthonában.  
(Helytörténet)