biroarchiv_nagy.jpg

 Emléktáblát avattak Bíró László József, a golyóstoll feltalálójának tiszteletére utolsó budapesti lakhelyén, ami a II. kerületi Cimbalom utcában volt. A feltaláló innen Párizsba, majd Argentínába költözött. Utóbbi országban a neve fogalom, a feledezők napját születésnapján ünneplik. Biro Mariana hazalátogatásakor exkluzív interjút adott lapunknak a Ritz-Carlton Hotelben. Gyerekkoráról, a kerülethez kötődő emlékeiről és édesapjáról is mesélt.

001kicsi.jpg
  1916-ban került a főváros kezelésébe a Torockó utca 11. számú ingatlan, melynek tulajdonosai és lakói a 20. század történelmének egyik legsötétebb korszakába csöppentek.
_J1A1150.JPG
 Július végéig szegedi képzőművészek kiállítását tekinthetik meg azok, aki eljönnek a Vízivárosi Galériába. 
_J1A8788.jpg
„Négyévesen meglátni és megszeretni őket egy pillanat műve volt” – vallja Török Lívia a lovakról. 
6J1A9759.JPG
 Június végén rekkenő volt a hőség Budapesten, a városban a forróságtól vibrált a levegő, szinte izzottak a kövek. De a Dohnányi Ernő születésének 140. évfordulójára rendezett különleges koncert résztvevői ebből alig éreztek valamit.
_J1A5998.jpg
Ismerkedjenek meg Radics Attila autószerelővel, aki a Budai Polgár újságban osztotta meg gondolatait a munkájáról.
_J1A5085.jpg
Megyünk a tollasbálba! – felkiáltással nagymamám elvitt minket aludni. Azt, hogy ennek jelentése az ágyba menni, a mai fiatalok közül talán sokan már nem is értik.
(Helytörténet)
(Kedves Szomszéd)
(Helytörténet)