vekas

Dr. Vékás Lajost a legnagyobb európai jogi egyetemek sorra avatják díszdoktorrá, a nevével fémjelzett új Polgári Törvénykönyv gyakorlatilag mindannyiunkat elkísér a bölcsőtől a koporsóig. Három nyelven publikál, jogásznemzedékeket oktatott az ELTE-n, amelynek tanszékvezetője és rektora is volt, jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke. A Pasaréten élő, közel nyolcvanéves jogászprofesszor ma is intenzíven dolgozik, sőt, naponta sportol, de a komolyzenei irodalmat is igen jól ismeri – néha még játszani is szokott rádiós zenei rejtvényeket megfejtve.

 

korda
Nemrég ünnepelte nyolcvanadik születésnapját az örökifjú énekes, Korda György, aki egy országgal szerettette meg a pókert. Feleségével évtizedek óta a II. kerületben élnek.
hazas
Az idei Házasság hete jelmondata: Randevú egy életen át. Dr. Viczián István és felesége, Viczián Istvánné Bárczay Mária már több mint fél évszázada osztja meg egymással mindennapjait. Három gyereket neveltek fel.
spirit
A három párizsi barátnő, Sonia, Marie és Helene életében csak egy dolog biztos: csütörtök délutánonként együtt teáznak. És amíg együtt teáznak, beszélgetnek, közben lassan kibomlik az egész életük, a gyermekkoruk, a fiatalságuk.  
szosz
Egy ideig színésznek készült, végül esztétika és filozófia szakon végzett a Szabad Ötletek Szövetkezetének, a SzÖSz-Műhelynek a megálmodója, Forgách Péter.  

Egy élet rajzai

Ajánló
fekete
Február 10-ig látható a Klebelsberg Kultúrkúriában Fekete Edit grafikusművész életmű-kiállítása Életakarás címmel, amelyen a látogatók válogatást láthatnak a grafikusművész sok száz grafikáiból.  
akos
A Keleti Károly utca elején megbújik egy kicsi étterem, ami gyakran telt házas ebédidőben. A Kisbödön ételbár vezetője nem mindig készült szakácsnak, elméleti matematikát is tanult, majd egy szakácstanfolyam után jött rá, hogy a főzés lesz az élete.