radvanyi

A nyolcvanas években ismerhették meg hangját és arcát a magyar rádióhallgatók és televíziónézők. Azóta számos műsort szerkesztett és vezetett, ma is hétről hétre sokan várják Hogy volt?! című, nagy művészeket és korszakokat megidéző, népszerű beszélgetős műsorát. Radványi Dorottya harminc éve kerületünk lakója és a napokban ünnepelte születésnapját.

 

gerinc
Mozogni muszáj – vallja a kerületünkbe nemrég költözött fiatal gyógymasszőr, aki mozgásszervi problémákkal küzdőknek segít hatékony technikával enyhíteni, vagy ha lehet, megszüntetni a kínzó fájdalmakat.  
gulb
Kultúrák és korok Budán címmel nyílt új, időszaki kiállítás a Gül Baba Kulturális Központban.  
sevcs
A százhúsz éve született dr. Sevcsik Jenőre, a fotószakelméleti oktatás megteremtőjére emlékeztek tavaly december 14-én egykori lakóhelyénél, a Lövőház utca 26.-ban.  
haz
Horváth Imre építészeti öröksége. Egyedi hangulatú, különleges városrésze a II. kerületnek Újlak, különösen az Ürömi utca fölötti része.   
haz
Hetvenöt évvel ezelőtt, 1945. január 22-én hajnalban hatalmas robbanás rázta meg a Rózsadomb lábát, közel háromszáz áldozatot követelve: felrobbant a Margit körút 43. és a 45. számú (Keleti Károly utca 1.) bérház. 
des
A Liszt- és Kossuth-díjas dzsessz­zenész és zeneszerző pályáját 2019 decemberében Prima Primissima díjjal ismerték el.
(Helytörténet)
(Helytörténet)
(Kedves Szomszéd)