_J1A0526.jpg

Magyar szakos újságíróként kitüntetés volt számomra Juhász Ferenc nappalijában interjút készíteni családtagjaival. Rövid időn belül újabb életre szóló élményben lehetett részem, mert nemrég Lator László költő Kupeczky utcai otthonában jártam. A költő, aki már gyerekként verset írt, a napokban ünnepelte 90. születésnapját. Az Európa Könyvkiadó főszerkesztője volt, nagyszerű pedagógus. Egy időben Kormos István, Weöres Sándor és Illyés Gyula járt náluk, mostanság egykori tanítványai a szívbéli barátai.

_J1A1651.JPG
Szerepelt a Sorstalanságban, a Szabadság, szerelemben, a Presszó című televíziós sorozatban, legutóbb pedig a Budapest Noirban láthatta a közönség. Kolovratnik Krisztián csaknem egy évtizedet kerületünkben élt, és mai napig itt dolgozik.  

A Vérhalom tér egykor

Helytörténet
jav_verhalom.jpg
A rózsadombi Vérhalom Tér közel száz éve kedvelt pihenőhelye a környékbelieknek. Képösszeállításunk az 1970-es éveket idézi. 
Mikulas_budaipolg.jpg
 Mikulás ünnepség a a Pasaréti Síiskolában
anyos_suli3.jpg
  A családi béke letéteményesei a nők: anyák és nagymamák, menyek és anyósok. Egymáshoz való viszonyuk meghatározza a széles család légkörét. Ezért fontos, hogy ne legyen közöttük feloldhatatlan konfliktus, tudjanak együttműködni, egymást támogatni.
_J1A8912.jpg
Egy szép csokor virág, egy burjánzó cserepes növény barátságosabbá, otthonosabbá varázsolja lakhelyünket – már ha megfelelően tartjuk és gondozzuk kerti, szobai vagy balkonnövényeinket. 

Bükkfa a határon

Környezetünk
bukk.jpg
Idén több lapszámunkban olvashattak a kerület különleges, idős fáiról és történetükről. Ezúttal kerületünk címernövényének eredtünk nyomába.  
(Ajánló)