Orosz_2

Orosz Helga színművész, de mondhatnám azt is: életművész. Játszott a Madách és a József Attila Színházban, láthattuk többek között a Szomszédok, a Nyolc évszak, a Kisváros, a Hacktion és a Tűzvonalban című sorozatokban, hangját pedig olyan csodálatos színésznőknek kölcsönözte, mint Angelina Jolie, Michelle Pfeiffer, Sharon Stone vagy Marilyn Monroe. De ő nem elégszik meg ennyivel. Férjével, Szarka Csabával járják a világot, és amellett, hogy rengeteget tanulnak – pszichológiát, filozófiát, zenét, sőt drágakő-meghatározást – fontos számukra a hátrányos helyzetű gyerekek segítése is.

tenisz_2
Magyarországon kilencvenévesen már elég kevesen vesznek teniszütőt a kezükbe. E ritka kivételek egyike Szentpétery Erzsébet, akit mindmáig hetente négy alkalommal ott találni a Vasas SC Pasaréti úti sporttelepén.
Zilahi_2
Magyarországot 1942. szeptember 4-én érte először orosz bombatámadás, miközben a légvédelmi figyelő- és jelentőszolgálat teljes csődöt mondott, a légiriadót is csak az első robbanások után rendelték el.
Irgalmasrendi
Ősztől XXI. századi elvárásoknak megfelelő minőségű szakrendelők, vizsgálók, műtők, orvosi eszközök és kiváló szakemberek várnak mindenkit.
Nagy_Peter_2
Idén már 25 éves a Vadaskert Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia, ahol évente összesen négyezer gyereket látnak el.
Csaky
 A mintegy huszonnégyezer fős tagságot számláló Rákóczi Szövetség célja többek között a nemzeti összetartozás-tudat erősítése, a határon túli magyarság támogatása és asszimilációjának megállítása.
a_vadaszkastely_romjai_a_Huvosvolgyi_uton.jpg
 Mátyás királynak, ahogy azt júniusi számunkban olvashatták, csodálatos, fallal kerített vadaskertje volt Budán, kerületünkben. A vadászterülethez egyúttal vadászház, mi több, vadászkastély is dukált: most ennek eredünk nyomába.
(Környezetünk)
(Kedves Szomszéd)