Oktatás
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Rajzokon Bárány Boldizsár

2011. június 3.

Díjátadó ünnepséget tartottak május 20-án a II. kerületi Rózsabimbó óvodában. Az ünnepségen az óvoda és a Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány által kiírt rajzpályázat nyertesei vehették át ajándékaikat.

A fiatal művészek Szabó Magda Bárány Boldizsár című verses meséjéről rajzoltak. A díjak átadása előtt óvodások és iskolások ünnepi műsorát láthatták az érdeklődők. Szabó Magda versei, meséi, idézetei hangzottak el, a fellépők énekeltek, furulyáztak és táncoltak is.


—A pályázatra összesen 64 rajz érkezett, 8 budapesti óvodából. Összesen tíz rajzot díjaztunk – mondta el a zsűri elnöke. A Törökvész Úti Kézműves Óvoda programvezetője, Halmi Katalin hozzátette: a rajzok arról árulkodnak, hogy alkotóik nagy fantáziával rendelkeznek, örömmel rajzolnak.
Az első díjat Miltényi Míra, a Százszorszép Óvoda és Gősi Emma, a Don Bosco Nővérek Szent Család Óvodájának óvodásai vehették át. A második díjat Schaffer Margit és Haraszti Enikő, a Don Bosco Nővérek Szent Család Óvoda óvodásai kapták. A harmadik díjat Hnatyszyn Kinga, a Rózsabimbó Óvoda és Kovácsházy Dóra, a Lakkozó Óvoda óvodásai nyerték el. Azok a pályázók, akik nem értek el helyezést, buzdításként egy-egy ceruza- vagy filctollkészletet vihettek haza óvodájukba.
A rajzokat az óvoda halljában állították ki. A pályázat egyik győztese szerint Bárány Boldizsár nagyon aranyos szereplő. Miltényi Míra elmondta, hogy a meséből Boldizsárt, a házat, ahol lakik, egy ruhaszárítót és egy fát rajzolt le.
A Szabó Magda Alapítvány — melynek alapítója Erdősné Bach Zsuzsa, a Szabó Magda Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola igazgatója – 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy méltón ápolja Szabó Magda szellemiségét. Feladatuknak tartják, hogy az írónő alkotásait megismertessék. Az alapítvány székhelye a második kerületben van, ahol az írónő is lakott.
nzsa