Oktatás
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Kerületieket is díjaztak a jászol pályázaton

2019. január 14.

Hermann János iparművész és a Csik iskola Brummogó Bábszakkörének munkáját is díjazták a 25. Betlehemi jászol című országos pályázaton, amelyet a Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) hirdetett meg. 

 

A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) 25. Betlehemi jászol című országos pályázatára hivatásos és amatőr művészek jelentkezhettek, Jézus születéséhez és az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó kézműves, népművészeti, képző- és iparművészeti alkotásokkal, ezek természetes alapanyagok felhasználásával készülhettek. A pályázaton II. kerületi alkotókat is díjaztak, sárgabarackmagból készített medáljaival szerepelt a miniatűr-faragó, Hermann János. A kerületi Csik iskola - Vámosiné Vitáris Márta pedagógus vezetésével működő - Brummogó Bábszakköre pedig az Egy kosárnyi szeretet – Mit rejt a kiskosár? című alkotásával nyert díjat. Az alkotást alsótagozatos diákok készítették, parafa-dugókból készült bábjaikkal a csodákkal teli betlehemi jelenetet keltették életre. A nyertes pályaműveket a Duna Palotában és a veszprémi várban mutatták be.

Az ünnepélyes díjátadón Riczkó Andrea képviselő adta át a kerületi nyertesek ajándékait a Duna Palota színháztermében.

Az 1994 óta működő AMKA a természetes anyagokat felhasználó, népművészeti vagy iparművészeti jellegű egyedi termékeket előállító kézművesekkel, kihalófélben lévő szakmák, mesterségek képviselőivel foglalkozik. Céljuk a tárgykultúra szerves részét képező kézművesség hagyományainak megőrzése, ápolása és továbbvitele, értékeinek bemutatása, népszerűsítése.

NZSA