Környezetünk
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Tiszta Buda!

2020. november 8.

Folytatódott a Tiszta Buda köztisztasági akció október 22-én, ezúttal a Vízivárosban végzett komplex takarítást az önkormányzat az FKF Zrt.-vel közösen.

 

A Fazekas és a Horvát utcát tisztították meg teljes szélességében a járdákkal és a Horvát utcai parkolóval együtt.

 

Ismét komplex nagytakarítás volt a Széll Kálmán téren: padról padra, oszlopról oszlopra takarították ki a forgalmas teret, külön figyelmet fordítva a zöldfelületek hulladékmentesítésére.

 

A mindenre kiterjedő alapos felülettisztításban ezúttal is közösen dolgoztak a II. Kerületi Önkormányzat, az FKF Zrt. és a Főkert Nonprofit Zrt., illetve a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának kollégái. Mint Őrsi Gergely polgármester elmondta, terveik szerint a második alkalommal megtartott nagytakarítás rendszeres lesz.

 

– Célunk, hogy Buda egyik legforgalmasabb tere tiszta maradhasson, de ehhez a gyakoribb nagytakarításokon túl mindenkire szükségünk van, hiszen minél kevesebb csikk és szemét kerül a bokrok közé, annál kellemesebb lesz a téren áthaladni. Az akció következő állomása a Margit híd budai hídfőjénél és a Frankel Leó út környékén lesz – tette hozzá a polgármester.