Környezetünk
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Láthatósági mellény és fényvisszaverő tornazsák

2018. november 5.

A II. Kerületi Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerületi intézmények diákjainak és óvodásainak közlekedésére.

 

A II. Kerületi Önkormányzat idén ősszel is láthatósági mellénnyel ajándékozta meg az első osztályos diákokat, az önkormányzati fenntartású óvodákban pedig fényvisszaverő csíkokkal ellátott tornazsákot kaptak a legkisebbek. A különleges ajándékok a biztonságos közlekedéshez járulnak hozzá.

A II. Kerületi Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerületi intézmények diákjainak és óvodásainak közlekedésére, tanévkezdéskor hasznos ajándékokkal lepi meg őket. Ezek a tárgyak segítenek abban, hogy a járdáról lelépve az autóvezetők azonnal észrevegyék a gyerekeket. Erre nagy szükség is van, hiszen számos iskola épületét gyalogosként csak nagy körültekintéssel lehet megközelíteni, sokszor forgalmas autóutakon keresztül lehet eljutni a bejáratig, de a parkolóhelyre vadászó kocsik is veszélyt jelenthetnek a figyelmetlen közlekedőkre. 

A tanév első heteiben a II. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei és polgárőrök segítették a gyerekek biztonságos iskolába jutását a nagyobb forgalmú utak mellett működő kerületi iskoláknál. A rendőrség az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás alapján „örökbefogadott” egy-egy iskola előtti kereszteződést, ahol járdafelfestésekkel is igyekezett felhívni a figyelmet a veszélyes helyekre. A rendőrök az idei tanévben is tartanak közlekedés-, közbiztonsági és bűnügyi előadásokat az óvodákban és az iskolákban. Minden iskolának van „sulirendőre”, azaz körzeti megbízottja, akit az intézményekben kihelyezett elérhetőségeken kereshetnek a szülők, a tanárok és a diákok. A II. Kerületi Városrendészet Közterület-felügyeletén is várják a hívásokat, ha a közbiztonsággal, az iskolák és az óvodák körüli közterület rendjével kapcsolatos bejelentést szeretnének tenni. A felügyelők a (06 80) 204-965-ös ingyenesen hívható zöldszámon fogadják a hívást.