Környezetünk
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Ünnepi állománygyűlés a rendőrkapitányságon

2019. január 14.

A Rómer Flóris utcai épületben tartott ünnepélyes állománygyűlésen adták át a II. Kerületi Önkormányzat jutalmait, valamint Az év rendőre kitüntetést, amelyet ezúttal Szerb Rita Anita rendőr hadnagy, főnyomozó vehetett át.

 

A december 20-i ünnepségen részt vett Láng Zsolt polgármester, Szalai Tibor jegyző, Seres Ernő rendőr alezredes, a II. kerület rendőrkapitánya, valamint Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, korábbi budapesti rendőrfőkapitány.

 

Láng Zsolt köszöntőjében elmondta, hogy a II Kerületi Önkormányzat és a II. Kerületi Rendőrkapitányság közötti együttműködés hosszú évek óta töretlen. Megköszönte azt a munkát, amelynek következtében a betöréses lopások, a gépjárműlopások és -feltörések, valamint a rablások száma kerületünkben a 2017 évinél is nagyobb arányban csökkent, és ezzel párhuzamosan 2018-ban nőtt a nyomozáseredményességi mutató. Örömét fejezte ki, amiért a rendőrök munkájával kapcsolatos lakossági visszajelzések szintén pozitívak. Kiemelte, hogy az önkormányzat – önként vállalt feladatként – az elmúlt négy évben közel 20 millió forinttal támogatta a rendőrkapitányságot a Budapest II. Kerületi Közbiztonsági Alapítványon keresztül. Az alapítvány munkájának hatékonyabbá tétele érdekében bevezetett változtatások egyikeként jelentette be, hogy Bucsek Gábort, aki Seres Ernőt megelőzően a II. kerület rendőrkapitánya volt, 2018. december 1-tól az alapítvány kuratóriumának elnökévé választották.

A II. kerületi Rendőrkapitányság vezetője, Seres Ernő beszédében a II. kerületi rendőrök összetartását hangsúlyozta; azt, hogy bárhol és bármilyen munkában is vesznek részt, együtt, egymást segítve védik azokat a törvényeket, amelyekre felesküdtek. A jól működő közösséget 

jelzi az is, hogy a fővárosi kapitányságok közül a II. kerületiből távoztak a legkevesebben, és szinte folyamatosan jelentkeznek olyanok, akik szívesen csatlakoznának a csapathoz.

A közbiztonsági alapítványon keresztül a kapitányság hetvenhárom munkatársát jutalmazták, és átadták az év rendőrének járó kupát is. A kitüntető címet a kollégák javaslata alapján idén Szerb Rita Anita rendőr hadnagy, főnyomozó nyerte el.

- Nagyon meglepett és nagyon meghatott a díj – nyilatkozta lapunknak a kitüntetett rendőrnő. Nem gondoltam volna, hogy engem választanak a kollégák, ez nagy elismerés, ami sokat jelent számomra. Nem könnyű összeegyeztetni a családot és a munkát, nekem főleg nem, mert hajlamos vagyok belemerülni a feladatokba, és ilyenkor késő estig bent vagyok – és ennek persze nem örül a kisfiam. Ha nyomon vagyok, nem tudok leállni. A munkatársaim is tudják, hogy ha valahol még ég a villany vagy egy iroda még bezáratlan maradt, az én vagyok. Nagyon jól esik, hogy észrevették és ezzel a kitüntetéssel elismerték a befektetett energiákat és plusz órákat.

Nem készültem gyerekkoromtól rendőrnek, bár az iskolában már a tanáraim mondták a szüleimnek, hogy szörnyű, hogy nem lehet leállítani a kérdéseimet. Mindent meg akartam érteni, mindennek utána akartam járni, és persze nagyon szerettem a bűnügyi sorozatokat. Eredetileg pénzügy-szakos közgazdászként végeztem, majd kaptam egy főelőadói állásajánlatot a BRFK-nál. El is mentem, és kiderült, hogy van egy diplomásoknak hirdetett átképzési program, ebben én is részt vettem. Így lettem rendőrtiszt, és nem bántam meg. Óriási élmény és egyben nagy hajtóerő megfejteni az esteket, rájönni, hogy ki az elkövető.

Péter Zsuzsanna