Kedves Szomszéd
2020. március 22.
holczer
Hantosné Holczer Ágnes, művésznevén Sengahh idősebb korában talált rá újra az alkotás örömére. Szereti maga körül a szépet – legyen az bútor, kert vagy éppen ember –, ezért csak szép dolgokat örökít meg a vásznon.

2020. március 8.
sarosi
Annak a háznak a falán, ahol dr. Sárosi Bálint közel hat évtizede lakik, emléktábla hirdeti, hogy 1910 és 1924 között itt élt Kodály Zoltán. 

2020. március 8.
hael
Heal Edina öt évig volt a Sláger Rádió vezérigazgatója, majd közel nyolc éven át irányította a Google Magyarországot, jelenleg pedig az általa létrehozott Egyenlítő Alapítvány vezetője, digitális és kommunikációs szakember.

2020. február 27.
texti
Műhelye a Keleti Károly utcában van, és nemcsak itt dolgozik, de itt is él a II. kerületben. Az Iparművészeti Főiskola textilszakán végzett, de mindig érdekelte az irodalom is.  

2020. február 21.
kobli
Jó történetnek indult, végül ügy lett belőle, mi több, kivételes siker: az Örök tél című film főszereplője, Gera Marina tavaly, magyarként először, Emmy-díjat kapott.

2020. február 3.
barna
Tóth Barnabás filmrendezővel egy budai kávézóban beszélgettünk az Oscar-jelölés apropóján. Filmje, az Akik maradtak, ugyan nem jutott be a legjobb nemzetközi film mezőnyében az öt jelölt közé, de óriási büszkeség az is, hogy beválogatták az Oscar-díjra esélyes művek szűkített tízes listájába. Ráadásul ez a csoda nem először esett meg Barnabással, hiszen tavaly a Susotázs című alkotása a legjobb él..

2020. január 22.
gerinc
Mozogni muszáj – vallja a kerületünkbe nemrég költözött fiatal gyógymasszőr, aki mozgásszervi problémákkal küzdőknek segít hatékony technikával enyhíteni, vagy ha lehet, megszüntetni a kínzó fájdalmakat.  

2020. január 10.
des
A Liszt- és Kossuth-díjas dzsessz­zenész és zeneszerző pályáját 2019 decemberében Prima Primissima díjjal ismerték el.

2019. december 14.
cser
És ez nem valami őrült, szupermodern Bartók-feldolgozás, hanem maga a valóság. A szegedi születésű kiváló basszista, Cser Krisztián ugyanis a fizikusi pályát adta fel a színpadért, és hogy jó kondiját megőrizze, egyre komolyabb távokat fut.

2019. november 26.
csaplaros
Történészként végzett, de önkéntes munkája a szociális ágazat felé fordította. Legszívesebben gyermekekkel foglalkozik, segítő munkájában a művészeteknek és a meséknek is fontos szerep jut.

Előző2 / 29Következő