Kedves Szomszéd
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Budai polgárok a kerületből…

2017. március 28.

  Sugárzó fiatal lány jön ruganyos léptekkel a Keleti Károly utcában, szőke hajába belekap a szél, de ő mintha ezt is ajándéknak venné, a tavasz egyik első ajándékának. 

Többször találkozhatunk vele errefelé – hol egyedül, hol egy még kölyök Golden retriever társaságában. Kíváncsiak lettünk, ki ő, és merre tart…


Kún Zsófia coach Fotó: Soós Dániel

– A Keleti Károly utcában nőttem fel, most Hűvösvölgyben élek egy kertes házban. Ismerem a II. kerület mindkét arcát: a nyüzsgő belvárost, ahol dolgozom, és a békét, nyugalmat árasztó kertvárost, ahonnan reggel útnak indulok, és ahová este hazatérek. A legtöbb inspirációt is innen kapom: legjobb gondolataim a reggeli futás vagy kutyasétáltatás közben támadnak.

Pedagógia szakon végeztem az egyetemen, de mivel soha nem akartam pedagógus lenni, tettem egy kanyart. Autista gyerekekkel kezdtem el foglalkozni, játékterápiát, viselkedésterápiát tanultam. Nagyon szerettem! Hihetetlen, mi mindenre tanítottak meg a gyerekek és a velük töltött öt év! De valami elkezdett hiányozni, és megérett a gondolat, hogy váltani szeretnék. Nem volt kérdés, hogy segítő szakmában maradok, de úgy éreztem, valamilyen formában azzal szeretnék dolgozni, ami mindig is a leginkább izgatott, érdekelt, aminek műfajában tinédzserkorom óta faltam a könyveket: ez a pszichológia és az önismeret. Így kerültem egy coaching-képzésbe, ahol február közepén végeztem, és most már hivatalosan is coach vagyok.

Számomra az önismeret mindig is izgalmas, csodálatos utazás volt, és a mai napig is az. Utazásom közben látok félelmeket, ledönthetetlennek tűnő akadályokat, fájdalmakat, nehézségeket. Látok gyönyörű dolgokat is, küzdelmeket és hatalmas sikereket, kifogyhatatlan energiákat és erőt, látok megtorpanást és erőgyűjtést, lezárást és újrakezdést. Hezitálást és választást. A múltamat, a jelenemet, az elképzelt jövőmet... Fejlődést, állandó fejlődést.

Meggyőződésem, hogy a nehézségek, amik az életben elénk gördülnek, részben nehézségek csak. Ha megfogod és megforgatod, megtalálhatod azt a részét, ami tanít, ami tapasztalatot ad, amivel sokszor nagyon nehéz megküzdeni, de mégis fejlődsz általa, többé válsz. Zsebre vághatsz belőle egy darabkát, amit már nem súlyként, hanem túlélő-felszerelésként vihetsz tovább magaddal. A másik fontos meggyőződésem, ami biztos: Te és Te egy életen át együtt lesztek. Ezért fontos, hogy megismerd magad, mi több: szeresd, becsüld és tiszteld azt, aki vagy!

Lejegyezte: Péter Zsuzsanna