Kedves Szomszéd
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Budai polgárok a kerületből…

Nagy T. Szilvia

2018. június 4.

Nagy T. Szilvia Pasaréten működő tánc- és mozgásstúdiója sok nőnek segít abban, hogy meghitt környezetben sportoljon, beszélgessen és bátran megélje nőiességét.

A családomban nem voltak táncosok, de gyerekkorom óta fontos szerepet tölt be az életemben a tánc és a mozgás, akármilyen sok munkám is volt, hagytam rá időt. Rengeteg táncos műfajt kipróbáltam: versenytáncoltam, salsáztam. Már elmúltam harminc, amikor eljutottam egy úgynevezett magassarkús, stiletto-edzésre. Leírhatatlan élmény volt. Úgy jöttem ki az óráról, hogy azt éreztem, ezt minden nőnek kötelezővé kellene tenni. Elképesztően sok női energiát adott, felszabadított. Csak magamra figyelhettem. Gyönyörű zene szólt, láb- és fenékizom-erősítő nőies mozdulatokat tanultam. Beleszerettem és tudtam, hogy ha szakmát váltok, ebbe az irányba fogok elindulni.

Multicégeknél dolgoztam, világszerte ismert üdítők reklámját menedzseltem, aztán egy kerületi bevásárlóközpont marketingeseként dolgoztam. Pörgős napjaim voltak, nyugodtabb életre vágytam. Akkoriban váltam el. Úgy döntöttem, megvalósítom az álmom, és megalapítottam a mozgásstúdiót itt, Pasaréten. Sokat dolgoztam, de mondhatom, hogy könnyen jött a siker, valahogy minden adta magát. Persze nem mindig megszerezni nehéz azt, amire vágyunk, hanem néha nagyobb kihívás megtartani. Nagyon sok energiát kell belefektetni ebbe az álomba is, és nem könnyű egyensúlyt tartani, pedig fontos, hogy a hivatalos feladatok ne szívják el a kreatív energiákat. Mert az utóbbitól lett szerethető ez a kis budai edzőterem.

Szeretem, ha úgy mennek ki tőlünk a nők, hogy ragyognak és sugároznak, az a cél, hogy érezzék, ez fenomenális volt. Különbözőek vagyunk, valakinél ezt egy kőkemény TRX-edzés éri el, másnál egy rúdtáncos óra. Megbíznak bennünk és ez segít abban, hogy megküzdjenek a félelmeikkel. Sokaknak már az is problémát okoz, hogy tükörbe nézzenek, nemhogy magas sarkút húzzanak. De nálunk eltűnnek ezek a szorongások, mert mindenki rájön, hogy akárhány kilós, és akármilyen más „csontvázat rejteget a szekrényben”, nem kell ezekhez ragaszkodnia, mert nőnek lenni öröm, mozogni öröm. Azt hiszem, sokszor elhangzik, de sajnos így van, hogy a mai világban nagyon felborultak a szerepek, a férfiak nem elég férfiasak, a nők pedig nem elég nőiesek. Azt tanulják a nők, hogy kőkeményen álljanak helyt, a női eszközökről mondjanak le, és tolják, mint egy férfi, nincs megkülönböztetés. Mégis azt gondolom, hogy a nőies eszközökre szükség van, sokkal több mindent el lehet velük érni okosan, mint a férfias eszköztárral. Abban hiszek, hogy ezt a mostani világot csak a nők tudják megmenteni.

Sok barátság szövődik nálunk, spontán beszélgetések alakulnak, ezek igazi kincsek, tanulunk egymástól. A vendégeim fantasztikus dolgokkal foglalkoznak, másrészt hasonló gondokkal küzdenek, félszavakból is megértjük egymást. Sok témáról – kapcsolatok, válságok, nevelés – tudatosan is érdemes együtt gondolkodnunk, ennek a formáját tervezgetem. A kismamáknak szóló edzéseket nagyon fontosnak tartom, sok helyen a babák vannak a középpontban, mi viszont elsősorban az anyukáknak segitünk szülés utáni komplex hasizom-regeneráló programmal.

Kislányom a közeli Budenz iskolába jár, az igazgatóval már egyeztettünk közös munkáról. Van olyan gerinctréning-tornánk, amit bevinnénk a testnevelésórákra. A különböző egészségügyi problémákat okozó deformitások kiskamaszoknál kezdenek el kialakulni, rendkívül hasznos lenne, ha ezeket megelőznénk.