Kedves Szomszéd
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Kerek száz esztendő

2018. augusztus 21.

Júliusban ünnepelte századik születésnapját Számadó Lászlóné, Böske néni, akit otthonában a II. Kerületi Önkormányzat nevében Riczkó Andrea képviselő köszöntött fel.

A jó egészségnek és kitűnő szellemi frissességnek örvendő születésnapost – aki a vendégeket a saját maga által sütött sajtos rudakkal kínálta meg – Alsó Zöldmáli úti otthonában július 23-án Riczkó Andrea, a körzet képviselője köszöntötte fel a II. Kerületi Önkormányzat és Láng Zsolt polgármester nevében. Mint lánya, Számadó Gabriella operaénekes elmondta, az ünnepeltet legalább százan köszöntik fel a következő napokban, vidékről és külföldről egyaránt. Az idősek tisztelete, a családi összetartás és a szeretet mellett, ami körülveszi őt, Böske néni szerint a hosszú élet titka csupán ennyi: dolgozni kell és tisztességesen, becsületesen élni, és akin lehet, azon segíteni. – Koromhoz mérten nagyon jól vagyok. Falun nőttem fel, egy viszonylag jómódú családban, apám tizenkét évig volt a falu bírója, hárman voltunk testvérek.

Számadó Lászlóné

Megtanítottak mindenre, hogy tudjak gazdálkodni, sütni, főzni, és iskolába is nagyon szerettem járni. Debrecenbe mentem férjhez, 45 évig éltünk együtt férjemmel szeretetben, soha össze nem vesztünk. Daloltam, táncoltam, jókedvű voltam mindig – mondta az ünnepelt. – A háború után aztán jött a kulákvilág, apámékat is tönkretették. Debrecenben vettünk gyümölcsöst, és ott dolgoztunk látástól vakulásig. Voltam ám még kondás is: vettünk malacokat, én viseltem gondjukat. Végül a lányom operaénekesi karrierjét segítendő eladtunk mindent Debrecenben, és itt, a Rózsadomb alján vásároltunk egy házhelyet, 1973 óta élünk itt, a lányom 1978-ban megnyerte a trevisói énekverseny első díját. Sok mindenen mentünk keresztül, de Isten mindig megsegített minket – mesélt életéről Böske néni. 


L. D.