Kedves Szomszéd
2019. április 7.
takar
Takár Yvette búvároktató – Balitól Galapagoson át Horvátországig – a legszebb vizeiben merült. Évek óta együtt dolgozik ifj. Lőrincz Ferenc merülésvezető és búvárfotós oktatóval, akinek modellt „úszik” víz alatti képeihez, legközelebb estélyi ruhában.

2019. április 7.
balla
Pici üzlet a ZárCézár Buda a Fény utcai piac szolgáltatóinak sorában. A nagy üvegablakon át rögtön látszik a profilja: kulcsokat, kulcsmásolást, zárakat kínál.

2019. március 23.
fagyi
Vallja, hogy tanulni mindig érdemes. Szívesen szerez örömet másoknak, és nem elégszik meg a tökéletesnél kevesebbel. Az eredetileg tanárként végzett Németh Ágnes másfél évtizedig vezette hoszteszirodáját, majd 2010-ben úgy érezte, itt az idő új dolgokat tanulni.

2019. március 11.
fest
Nem hisz a véletlenben, de hisz a művészet felszabadító és gyógyító erejében. Nemcsak alkotni szeret, de fontos számára, hogy átadhassa az alkotás örömét minden korosztálynak.

2019. február 27.
kalaka
Kilenc hónapos korától kerületünk lakója, és nincs olyan hangszer, amit meg ne tudna szólaltatni. 

2019. február 21.
pi_ho2
Elérkezett a magyar Piedone-rajongók ideje, a hónap végén ugyanis a mozikba kerül az olasz színészlegendáról, Bud Spencerről forgatott dokumentumfilm Piedone nyomában címmel. Az alkotás rendezője, a II. kerületi Király Levente mesélt lapunknak a színész különleges képességeiről és nápolyi hétköznapjairól. 

2019. február 2.
korda
Nemrég ünnepelte nyolcvanadik születésnapját az örökifjú énekes, Korda György, aki egy országgal szerettette meg a pókert. Feleségével évtizedek óta a II. kerületben élnek.

2019. február 2.
akos
A Keleti Károly utca elején megbújik egy kicsi étterem, ami gyakran telt házas ebédidőben. A Kisbödön ételbár vezetője nem mindig készült szakácsnak, elméleti matematikát is tanult, majd egy szakácstanfolyam után jött rá, hogy a főzés lesz az élete. 

2019. január 14.
Lang_Zsolt_interju
Újévi interjú Láng Zsolt polgármesterrel.

2018. december 18.
vigh
Vigh Andrea Liszt Ferenc-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia egyetemi tanára, 2013-tól rektora. Az idei év sok sikert hozott az életébe, hiszen ősszel újraválasztották az akadémia rektorának és 20. évét ünnepelte az általa életre hívott nemzetközi hárfafesztivál. 

1 / 25Következő