psziho

Pszichológusi pályafutásának évtizedei alatt rátaláltak a gyermekre vágyók, a párkapcsolati problémákkal küzdők és a pánikbetegségben szenvedők. A férfiak is elmerészkednek hozzá, sőt egyre nagyobb számban képviseltetik magukat. Ő „Erzsébet, a Bem térről”, aki már Budapesten született a pécsi kereskedő Heinemann családba. Csillagjegye a Skorpió, amelynek szülöttei állítólag a legjobb segítők.

 

viragos
Kerületünk északkeleti határvonalát egy szép hegygerincsorozat jelöli ki, mely a Kálvária-hegytől indulva a Szarvas-, majd a Tök-hegy gerincén haladva tart a Csúcs-hegyig.
kenell
Itt a kennelköhögés-járvány! Nem új vírus, hanem az évente ősszel visszatérő köhögéses megbetegedés jelentkezett számos kutyánál az utóbbi időszakban.  
losonc
Lossonczy Tamás Kossuth-díjas festőművésznek, a II. kerület díszpolgárának avattak síremléket a Farkasréti temetőben. A művész első feleségével, Ibolyával nyugszik közös sírban.  
nemecs
Nagy sikerrel mutatta be Szalai Kriszta kerületi fiatalokból álló társulata – a már legendás vígszínházi előadás nyomán készült – A Pál utcaiak című zenés produkciót a XXII. Pesthidegkúti Művészeti fesztiválon.
kiallt
 Két különleges kiállítást kínál a Klebelsberg Kultúrkúria október közepéig. Formajáték címmel Hideg Orsolya öltözéktervező iparművész mutatja be „ruhaszobrait”, ahogy Feledy Balázs művészeti író a megnyitón nevezte a pompás kreációkat.
fenyp
Új kiállítással jelentkezik október 8-tól a KultúrFényPont, a II. Kerületi Önkormányzat és a Fortepan fotóarchívum közös galériája a Fény utcai piacon.
(Helytörténet)
(Helytörténet)