Életmód
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Újra csapra verték a söröshordót Hidegkúton

2019. október 11.

Vidám hangulatban vette kezdetét szeptember 20-án a III. Pesthidegkúti Sörfesztivál, amely egész hétvégén sörökkel, finom falatokkal, zenével és tánccal várta az érdeklődőket a Klebelsberg Kultúrkúria udvarán felállított sátorban.

A II. Kerületi Önkormányzat, a II. Kerületi Német Önkormányzat és a Kultúrkúria szervezésében harmadik alkalommal megrendezett sörfesztivál házigazdája Láng Zsolt polgármester volt. – Amikor először megrendeztük a háromnapos mulatságot, abban bíztunk, hogy lesz folytatása, nagyon örülök, hogy mára már hagyománnyá vált a fesztivál – fogalmazott köszöntőjében.

Hozzátette, a sörfesztiválra meghívást kapott a kerület testvérvárosa, Mosbach is. Tavaly volt húszéves a kapcsolatfelvétel, akkor a város delegációja is részt vett a fesztiválon, idén önkormányzati teendőik miatt nem tudtak eljönni.

A pesthidegkúti német hagyományok jelképeként a fesztivál nyitónapján Láng Zsolt polgármester Varga Mihály pénzügyminiszterrel, országgyűlési képviselővel közösen vert csapra egy söröshordót.

A sörfesztiválon idén is felléptek hagyományőrző előadók, például a Die Werischwarer Teufel harmonikaduó, a Szári Drei Fúvószenekar, valamint a Pesthidegkúti Német Dalkör is, amely fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte.

Az eseményen a polgármester virágcsokorral köszönte meg Dézsiné Überhardt Katalinnak, a II. Kerületi Német Önkormányzat elnökének munkáját. Mint mondta, a német önkormányzat évről évre számos nívós programot szervez a kerületben: megemlékezéseket, versenyeket, sváb bált, német napot.

Az eseményen részt vett Csabai Péter, a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója, valamint Makra Krisztina és Riczkó Andrea önkormányzati képviselő is.

NZSA