Életmód
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Rocknagypapák a Fenyves utcában

2019. június 18.

A Skorpió együttes és Charlie legnagyobb slágereinek hangja töltötte be június 7-én, pénteken délután a Szabó Lőrinc iskola Fenyves utcai telephelyének sportudvarát, azt az udvart, amelynek felújítására az iskola jótékonysági koncertet szervezett.

A fellépők – Frenreisz Károly és Horváth Charlie – akár az Arénát is megtölthették volna, most azonban unokáik és a többi Szabó Lőrinc-es diák kedvéért álltak színpadra.

                  

Az Óriás Lóci Pikniket immár másodízben rendezte meg a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium. A jó hangulatú esemény nemcsak arra szolgált, hogy a szülők és a nevelők jobban megismerhessék egymást, hanem hogy az adományokból az iskola alapítványa fontos fejlesztéseket, beruházásokat tudjon megvalósítani. Idén a Fenyves utcai udvar felújítására fordítják a befolyt pénzt, amit a II. Kerületi Önkormányzat – hogy támogassa a sportudvar korszerűbbé és szebbé válását – megdupláz.

A pikniket az iskola zenekara, a Jam Session nyitotta meg néhány örökzöld rockslágerrel, majd az iskola igazgatója, T. Zuggó Tünde köszöntötte a jelenlévőket. – Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen – idézte Széchenyi István szavait, majd köszönetet mondott mindenkinek, akinek része volt a rendezvény megvalósításában. 

Az iskola zenekara, a Jam Session nyitotta meg az eseményt

Az esemény fővédnöke Varga Mihály pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő és Láng Zsolt polgármester volt. Varga Mihály méltatta a gyerek- és családbarát intézményt, ahol nemcsak a tanulás van biztosítva, hanem az is, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Örömét fejezte ki, hogy a II. kerületben egyre több olyan közösség alakul, amely keresi a hasznos és kellemes együttlét lehetőségeit. Láng Zsolt az összefogás fontosságát hangsúlyozta: mint mondta, bár az önkormányzat már nem fenntartója a kerületben működő iskoláknak, változatlanul kiemelt jelentőséget tulajdonít oktatási intézményeinek, az ott folyó munka körülményeinek és minőségének. Emlékeztette hallgatóságát, hogy a Szabó Lőrinc a kerület egyik legrégibb és legpatinásabb iskolája, amely 1860-as alapítása óta mindig meg tudott újulni, és mindig – ha más és más néven is – megmaradt a gyermekek nevelésében és oktatásában elkötelezett intézménynek. Az iskola ma is népszerű, megújulási képessége változatlan – fogalmazott. A rendezvény védnökeként Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató is köszöntötte az egybegyűlteket. Beszélt azokról a fejlesztési tervekről, amelyeknek keretében már most megszépült a hátsó kert egy része, és a továbbiakban is jelentős felújítások lesznek az iskolában, amikhez a tankerület mindentámogatást megad.

Frenreisz Károly, Charlie és Láng Zsolt polgármester

A pedagógusok és a szülők mellett Dankó Virág alpolgármester és Biró Zsolt, a Közoktatási, Közművelődési, Sport- és Informatikai Bizottság elnöke is részt vett a jótékonysági koncerten, amelynek csúcspontja a két rocknagypapa, Frenreisz Károly és Horváth Charlie eddig egyedülálló, közös fellépése volt.         Péter Zsuzsanna