Életmód
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Egyéni túrákat indít a Szent Ferenc Kórház

2020. november 20.

A Szent Ferenc Kórház szakmai tanácsadással egybekötött egyéni túrákat indít heti három napon: hétfőn, szerdán és pénteken 10 és 13 órakor a Hárs-hegyi kardiotanösvényen.

Szabadtéren, a szociális távolságtartás szabályait betartva elmondják a túrázáshoz szükséges tudnivalókat, és túralappal látják el a résztvevőket. Kérés esetén segítenek annak megítélésében is, hogy kinek melyik hosszúságú túra alkalmas, és válaszolnak az erdőjárásra, sportolásra jelenleg érvényes Covid-szabályokkal kapcsolatos kérdésekre, majd a résztvevők egyénileg (vagy közvetlen hozzátartozójukkal közösen, de a többi résztvevőtől elkülönülve) teljesítik a túrát. Találkozó: 1021 Széher út 73., részvétel bejelentkezés alapján: gyogytorna@szentferenckorhaz.hu (max. 7 fő/alkalom).

A II. Kerületi Önkormányzat ajánlásával és a főváros jóváhagyásával a 129-es busz végállomását most már Szent Ferenc Kórház megállónak hívják. Ha betegként keresi fel valaki a kórházat, vagy a kardiotanösvény-programhoz csatlakozik, mostantól még könnyebben odatalál.

Gratulálunk! Október 23-án a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést kapta a II. Kerületért Emlékéremmel 2019-ben kitüntetett Toldy-Schedel Emil kardiológus, a budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója. Gratulálunk neki és minden további II. kerületi kitüntetettnek!