Kedves Szomszéd
2018. január 12.
_J1A1669.jpg
A Valami Amerika 3. részének február közepi premierje előtt a film két főszereplője, Ónodi Eszter és Pindroch Csaba beavatta lapunkat a forgatás kulisszatitkaiba.

2017. december 15.
passuth_kicsi.jpg
Passuth Krisztina művészettörténészt nemrég tüntették ki Moholy-Nagy-díjjal, ennek apropóján találkoztunk II. kerületi otthonában. Franciaországban a Pompidou központban dolgozott, Párizs Város Modern Múzeumában könyvtárat hozott létre. Mesélt kiállításairól és híres művészbarátairól is. A mai napig tanít, ír és kiállítást rendez.

2017. december 15.
konigrobert_kicsi.jpg
 Bizonyosan sok II. kerületi szülő ismeri a Szent János Kórház fiatal szakorvosát, dr. Kőnig Róbertet, aki már óvodáskorában eldöntötte, hogy sebész lesz. Ha baj van, elsőként a gyereket nyugtatja meg, utána jöhet minden más.

2017. december 1.
_J1A1651.JPG
Szerepelt a Sorstalanságban, a Szabadság, szerelemben, a Presszó című televíziós sorozatban, legutóbb pedig a Budapest Noirban láthatta a közönség. Kolovratnik Krisztián csaknem egy évtizedet kerületünkben élt, és mai napig itt dolgozik.  

2017. november 20.
_J1A8912.jpg
Egy szép csokor virág, egy burjánzó cserepes növény barátságosabbá, otthonosabbá varázsolja lakhelyünket – már ha megfelelően tartjuk és gondozzuk kerti, szobai vagy balkonnövényeinket. 

2017. november 20.
_J1A0526.jpg
Juhász Ferenc nappalijában családtagjaival készített interjú után rövid időn belül újabb életre szóló élményben lehetett részem, mert nemrég Lator László költő Kupeczky utcai otthonában jártam. A költő, aki már gyerekként verset írt, a napokban ünnepelte 90. születésnapját. 

2017. november 6.
juhaszanna_kicsi.jpg
A Mandula utcai lakásban Juhász Ferencné dr. Kilián Katalin nyitott ajtót. Azt kérdezte tőlem, tudom-e, hova jöttem. Igennel válaszoltam, tudtam, hogy Juhász Ferenc, a kétszeres Kossuth-díjas költő élt itt. 

2017. október 26.
_J1A8127.jpg
 Szűcs Krisztián eredeti szakmája szerint angoltanár, de gyerekkora óta zenét ír. A Heaven Street Seven zenekar alapítója és a kezdetektől tagja a Budapest Bárnak.

2017. szeptember 25.
_J1A2409kicsi.jpg
Egy jó szó, egy kedves mosoly – néha nem is kell ennél több. És erre mindig számíthatnak a betegek, ha Nagy Mónikával, a Komjádi Béla utcai háziorvosi rendelő asszisztensével találkoznak.

2017. szeptember 25.
_J1A2391.jpg
  Bár Felkai Eszter Budapesten, a II. kerületben él, neve Békéscsabán vált fogalommá. A Jászai Mari-díjas színművész közel ötven évet töltött a Békéscsabai Jókai Színházban, ahol több mint kétszáz szerepben mutathatta meg sokoldalú tehetségét.

1 / 22Következő