Ajánló
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Színház a dobozban

2017. október 26.

 OKTÓBER 31-ig látogatható a Marczibányi Téri Művelődési Központ M Galériájában (1022 Marczibányi tér 5/a) Bagossy Levente Jászai Mari-díjas díszlettervező makettkiállítása a 9. Gyermek-és Ifjúsági Színházi Szemle kísérőprogramjaként.

Az eredetileg tervező grafikusként végzett díszlettervező számos vidéki és budapesti színházban dolgozott, plakát- és díszletterveit több kiállításon is bemutatta már. Az M Galériában akváriumszerű, kivilágított dobozokban láthatjuk a különböző előadások színpadképeit. Minden egyes tárgy, kellék, de még a színház nézőterének első sorai is aprólékosan, művészi gonddal vannak elkészítve.

A megnyitón Pogány Judit Kossuth-díjas színművész mesélt a Bagossy Leventéhez és bátyjához, Bagossy László rendezőhöz fűződő régi barátságáról, illetve azokról az előadásokról, amelyeknek díszletei láthatók a kiállításon és Pogány Judit is szerepelt bennük. Elmondása szerint Bagossy díszletei jelentősen hozzájárulnak az előadások szellemiségéhez, érzelmi és hangulati aláfestést jelentenek, segítik a katarzisélmény megszületését. Az eseményen részt vett Riczkó Andrea önkormányzati képviselő is.

P. Zs.