Ajánló
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Istentől kaptam ajándékba a hangomat

2019. október 11.

A Törös Alapítvány 2011 immár hatodik jótékonysági koncertjének sztárfellépője a vietnami születésű, de tavaly magyar állampolgárságot kapott ifjú tenorista, Ninh Duc Hoang Long lesz. 

Ninh Duc Hoang Long a Virtuózok című televíziós tehetségkutató műsor negyedik szériájában ismert meg és zárt szívébe a magyar közönség.

A fiatal vietnami énekes tavaly nyáron volt vendége a Kapás utcai rendelőintézet Semmelweis-napi ünnepségének, ahová tanára, Kiss B. Atilla Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes kísérte el. Mester és tanítványa akkor Erkel Ferenc Bánk bán című operájából a Hazám, hazám kezdetű áriát adta elő, amit a közönség felállva, szűnni nem akaró vastapssal jutalmazott. A csodálatos előadás hallatán és a siker láttán dr. Törös Edit reumatológus főorvos hívta meg az ifjú művészt az októberi hangversenyre.

– Eddig még nem sok jótékonysági koncertre kértek fel, de ha hívtak, szívesen mentem – nyilatkozta érdeklődésünkre Ninh Duc Hoang Long. – Úgy gondolom, hogy azért lettem énekes, mert Istentől kaptam ajándékba a hangomat, és természetesnek tartom, hogy ezt az isteni ajándékot továbbadjam másoknak. Nemrég Aradon voltunk az Operaház társulatával meglátogatni Böjte Csaba alapítványát. Le a kalappal előtte, aki sok száz gyereknek segített már. A mostani világunkban minél több ilyen jószívű emberre lenne szükség.

A koncert bevételéből a II. kerület egészségügyi ellátását kívánják javítani. Fontosnak tartja a segítségnyújtásnak ezt a formáját?

A betegeknek szomorú a sorsuk; fájdalmaik vannak, fáradtak, stresszesek. Mi, művészek nem tudunk úgy segíteni, mint az orvosok, de nagy boldogság, hogy a hangunkkal vagy a muzsikánkkal vidámabbá tehetjük őket, és örömet szerezhetünk nekik. Úgy gondolom, hogy a gyógyszerek után a második legfontosabb dolog a betegeknek a zene.

Lépett már fel a Duna Szimfonikus zenekarral, illetve a japán karmesterrel, Kanai Toshifumival?

Eddig még nem volt lehetőségem ezzel a kitűnő zenekarral és Kanai Toshifumi maestróval fellépni. De tudom, hogy nagyon híresek, és várom, hogy velük énekelhessek.

Mit hallhatunk öntől a hangversenyen?

A koncerten Donizetti Szerelmi bájitalából Nemorino románcát és Leoncavallo Mattinata című művét fogom előadni. Én leginkább a belcanto repertoárra koncentrálok, mint Bellini, Rossini, Donizetti. Szeretem Puccinit is, és a magyar zeneszerzők közül Erkel Ferenc és Lehár Ferenc a két kedvencem.

Mennyire ismeri kerületünket?

Amikor lakást kerestünk, szerettem volna itt lakni, de sajnos nem sikerült a II. kerületben lakást vennem. Szeretem ezt a kerületet, amikor itt járok, úgy érzem, mintha egy másik városban lennék, mert itt minden olyan nyugodt, zöld és békés. Szoktunk járni piknikezni a Rózsadombra és a Hűvösvölgybe.

Remélem, sok II. kerületinek szerezhetünk szép perceket a hangversennyel.

Péter Zsuzsanna

A Törös Alapítvány 2011 hatodik jótékonysági hangversenye a II. kerület egészségéért

 

DUNA SZIMFONIKUS ZENEKAR

 

2019. október 18., péntek 18.00

 

Marczibányi Téri Művelődési Központ (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A)

 

Fellépnek:

Ninh Duc Hoang Long – tenor

Balogh Ádám – zongoraművész

Vezényel: Kanai Toshifumi (Japán)

Művészeti vezető: Szklenár Ferenc

Műsorvezető: Mohai Gábor

Fővédnök: Dr. Láng Zsolt polgármester

Védnökök: Béres Klára és Dubrovay László

Szervező: Törös Alapítvány 2011

 

Műsoron

Rossini: A sevillai borbély – nyitány

Donizetti: Szerelmi bájital – Nemorino áriája

Leoncavallo: Mattinata, op. 5

Beethoven: Holdfény szonáta – I. tétel

Csajkovszkij: b-moll zongoraverseny

 

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

A 3000 Ft és 5000 Ft-os támogatói jegyek – melyek egyben belépőként is szolgálnak a hangversenyre – az alábbi helyszíneken vásárolhatók meg személyesen: Marczibányi Téri Művelődési Központ, Klebelsberg Kultúrkúria, II. Kerületi Önkormányzat Szakorvosi Rendelőintézete Igazgatói titkárság (Kapás utca 22., 1. emelet), Mozgásszervi Rehabilitációs Központ (Henger utca 1.) Kizárólag 5000 Ft-os támogatói jegyek vásárolhatók személyesen az Interticket hálózat értékesítési pontjain, jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu weboldalán. Adományokat köszönettel elfogadunk a következő számlaszámra: OTP Bank 11702036-20721419.